لیست اختراعات مهدي جهاني
عناب با نام علمي Ziziphus jujube Mill از خانواده Rhamnaceae يك درخت ميوه مقاوم با خواص دارويي بسيار ارزشمند است. اين ميوه ارزشمند يكي از محصولات استراتژيك ايران و به خصوص خراسان جنوبي مي باشد. تا به امروز بر روي فراوري اين محصول ارزشمند كار علمي و تخصصي صورت نگرفته است. به همين لحاظ اين محصول جايگاه خاص خود را با توجه به فوايدي كه دارد در سبد غذايي انسان كسب نكرده است. فوايد شير و محصولات شيري امروزه بر هيچ كس پوشيده نيست. ولي شير با توجه به خصوصيات، طعم و مزه ي خاصي كه دارد توسط بعضي از افراد پسنديده نمي شود. امروزه با توليد محصولات شيري با طعم هاي مختلف، مردم استقبال خوبي از اين محصولات كرده اند. اين محصولات كه اكثرا با اسانس هاي صنعتي طعم دار توليد مي شوند جايگاه بسيار خوبي در بين مردم پيدا كرده است. نوشيدني فراسودمند عناب، با توجه به اين كه از اسانس استفاده نشده است و به لحاظ طبيعي بودن كاملا طبيعي مي باشد بسيار مفيد مي باشد. همچنين اين نوشيدني فراسودمند براي كودكان و افراد مسن كه نياز به شير دارند و از سوي ديگر خام خوردن عناب براي اين افراد آسان نمي باشد، بسيار مطلوب مي باشد و به حل اين مشكل كمك مي كند. در اين نوشيدني علاوه بر اينكه از فوايد شير و عناب به طور همزمان استفاده مي شود، طعم مطلوبي هم دارد و بسيار مورد استقبال ارزيابان قرار گرفت. در اين پژوهش براي اولين باز در دنيا با استفاده از تيمارهاي مختلف و متغيرهاي (ميزان عناب، پايدار كننده كاراگينان و شكر)، بهترين نقطه كه داراي بهترين خصوصيات فيزيكوشيمياي و بيشترين امتياز ارزيابي حسي را دارد تعيين شد. بهترين شرايط ميزان 2 درصد صمغ كاراگينان و 5/7 درصد شكر محاسبه شد. (سند به شماره 003303 الف/92 در تاريخ 1398/08/18 صادر گرديد)
توليد چيپس ميوه اي سيب غني شده با تركيبات بيواكتيو چاي ترش هدف اصلي اين اختراع بوده است. خشك كردن اغلب با كاهش تركيبات زيست فعال ميوه همراه مي باشد. يكي از روش هاي مرسوم خشك كردن، پيش تيمار اسمز و سپس خشك كردن با هواي داغ مي باشد، استفاده از فشار خلاء در سيستم اسمز باعث افزايش عملكرد آن مي شود و در مورد غني سازي ميوه سيب، باعث نفوذ هرچه بيشتر تركيبات چاي ترش به داخل بافت سيب مي شود. در اين اختراع مخلوط برش هاي بلانچ شده سيب و محلول چاي ترش-ساكارز در دستگاه اسمز- خلاء قرار مي گيرند كه باعث خروج آب از سيب و ورود ساكارز و تركيبات فنلي به سيب مي شود. اين دستگاه با كنترل خلاء و دماي محلول اسمزي كه اثر بسيار زيادي بر نفوذ تركيبات فنلي به بافت سيب دارد، باعث كنترل نفوذ تركيبات فنلي چاي ترش به برگه سيب مي شود. اين اختراع براي اولين بار در سطح جهان با كنترل فرايند نفوذ تركيبات فنلي و آبگيري اسمزي برگه سيب معرفي شده است.
شايان ذكر است كه ساليانه ميليون ها ريال به كشاورزان از طريق قارچ مذكور خسارت وارد مي شود و اين توكسين جديد مي تواند در جهت كنترل بيماري SPOT BLOTCH گندم و در نتيجه در جهت خودكفايي گندم كه يك محصول استراتژيك مي باشد نقش بسيار مهمي داشته باشد.
موارد یافت شده: 3